Metode de plata

METODE DE PLATA

Modalitățile de plată acceptate pentru finalizarea unei Comenzi online sunt: numerar la livrare, online cu card bancar prin serviciul EuPlatesc.ro, rate online cu un card de debit prin TBY PAY.


Ramburs

Plata se face în lei, integral, la livrare curierului.

Persoane fizice: maximum 10.000 lei;

Persoane juridice: maximum 5.000 lei.


Ordin de plata

Acest tip de plata se face doar in baza facturii proforme trimise de magazin pe adresa de e-mail asociata contului de pe care se plaseaza comanda.

Livrarea produselor se face dupa confirmarea platii proformei emise in contul specificat in document.

In cazul persoanelor juridice, pentru a intra in posesia coletului sunt necesare actul de identitate si o imputernicire din partea firmei.Plata online cu Card Bancar  [TEMPORAR INDISPONIBIL]

1. In cazul în care Clientul alege plata prin card bancar, Platforma va redirecționa Clientul către fereastra de plată (în pagina de internet a Procesatorului de plăți);

2.  Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta, in afara de restituirea platii efectuate, daca este cazul, sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

a. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

b. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat, in cazul platii online;

c. datele furnizate de catre Client, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

d. Produsul nu se mai afla in stocul Vanzatorului.

3. În cazul în care optați pentru plata online cu card bancar, vă informăm că înregistrarea plății nu garantează confirmarea și livrarea comenzii. În cazul în care comanda nu este confirmată (termenul pentru procesarea comenzii este de 48 ore) suma de bani plătită va fi restituită în contul dumneavoastră în cel mai scurt timp.


Prin acceptarea prezentului document confirmați că înțelegeți și sunteți de acord că exercitarea de către dvs. a dreptului de denunțare a contractului de vânzare-cumpărare și returnarea produselor achiziționate de pe site pentru care ați beneficiat de o soluție de creditare în baza unui contract de credit încheiat online cu TBY PAY, atrage încetarea automată a contractului de credit fără nicio altă formalitate, în conformitate cu Termenii și condițiile generale aplicabile acordării online a soluțiilor de creditare TBY PAY și Termenii și condițiile de utilizare a site-ului magazinului.

Înregistrarea comenzii nu reprezintă și confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noștri în vederea confirmării și stabilirii detaliilor de livrare. Termenul estimativ de livrare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii, dar nu mai târziu de 15 zile lucrătoare.

În perioada sărbătorilor de Paște, de iarnă, a evenimentului Black Friday, precum și pe toată durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum și livrarea acesteia poate dura între 7-10 zile lucrătoare, dar nu mai mult de 15 zile lucrătoare.


PREVENIRE FRAUDE

Evolutia pietei de ecommerce a adus cu sine si cresterea numarului de fraude la plata online cu cardul.


Cum prevenim fraudele la plata online cu cardul

Avem un sistem antifrauda proprietar care analizeaza automat toate platile efectuate cu cardul prin sistemul nostru de plati online. In urma acestei analize identificam tranzactiile cu risc ridicat si le supunem in cele din urma unei verificari manuale. Daca o anumita tranzactie a fost confirmata ca fiind frauduloasa se recurge la anularea platii si instiintarea comerciantului.


Recomandari pentru clientii care platesc online cu cardul:

inrolarea cardului in sistemului 3D Secure pentru o protectie suplimentara a platilor online

protejarea computerelor prin instalarea unor solutii antivirus actualizate şi a unui firewall

evitarea site-urilor de tip phishing

folosirea unor parole sigure (cat mai complexe: formate din litere, cifre şi caractere speciale)

schimbarea parolei folosite la un interval de timp cat mai mic. De asemenea, este recomandat sa existe parole unice pentru fiecare serviciu online in parte: pentru e-mail, pentru reţele sociale, pentru contul de internet banking, etc.


STANDARDUL 3D Secure

3D Secure reprezinta un standard international de securitate dezvoltat de Visa (Verified by Visa) si MasterCard (Mastercard Secure Code). Acest sistem presupune o protectie suplimentara oferita tuturor cumparatorilor online care au un card de debit/ credit inrolat in sistemul 3D Secure.

Sistemul de securitate 3D Secure presupune stabilirea unei parole suplimentare ceruta in procesul de efectuare a platilor online pentru verificarea autenticitatii respectivei tranzactii. Insa, pentru a beneficia de aceasta protectie suplimentara, cardul cu care se va plati online trebuie sa fie inrolat si activat in sistemul 3D Secure. Procesul de inrolare se poate face online la banca emitenta a cardului sau in timpul unei tranzactii online.


Avantajele sistemului 3D Secure

Avantajele inrolarii si activarii cardului in sistemul 3D Secure pentru cumparatorii online sunt:

Risc mai mic in ceea ce priveste fraudele online, datorita introducerii unei parole suplimentare in procesul de achizitie online de pe site-urile inregistrate „Verified by Visa” sau „MasterCard Secure Code”.

In cazul in care cardul tau este activ 3D Secure si este utilizat fraudulos de o terta persoana in magazine online care nu folosesc acest sistem de protectie, detinatorul cardului va avea castig de cauza la disputarea sumei aferente tranzactiei (disputa se va finaliza cu returnarea sumei).


Cum functioneaza sistemul 3D Secure?

Dupa activarea cardului in sistemul 3D Secure, la fiecare plata online realizata pe unul din site-urile inregistrate „Verified by Visa” sau „MasterCard Secure Code”, banca emitenta a cardului va solicita parola stabilita de tine in procesul activarii cardului in 3D Secure.

In cazul in care detii un card 3D Secure, dar nu l-ai inrolat, exista situatii in care vei putea realiza cel putin 3 plati online fara a fi nevoie de introducerea parolei 3D Secure. Insa, dupa aceste plati va trebui sa iti inrolezi/ activezi cardul in sistemul 3D Secure, altfel nu vei mai putea plati online cu acest card la magazinele online inregistrate in sistem.

Daca ai uitat parola 3D Secure iti recomandam sa suni la numarul de telefon de pe spatele cardului tau si sa iti resetezi parola la indrumarea bancii emitente.


Cum imi activez sistemul de securitate 3D Secure pe cardul meu?

Activarea sistemului 3D Secure se realizeaza online, urmand instructiunile primite de la banca emitenta a cardului. Va trebui sa iti setezi o parola initiala de inrolare care difera de la banca la banca si un mesaj de intampinare.

Aici poti gasi o lista completa a bancilor care emit carduri 3D Secure si tipul de inrolare Visa/ MasterCard sau Activation During Shopping (ADS) (cardurile care sunt preinrolate in sistemul 3D Secure pot fi activate si in timpul unei tranzactii online).


Parteneri plata online cu cardul:


EuPlatesc.ro reprezentat prin EuroPayment Services S.R.L. este certificată PCI-DSS Level 1 – Service Provider și SR EN ISO/IEC 27001:2018 (#171, Sistemului de Management al Securității Informațiilor), SR ISO/IEC 27701:2019 (#05, Sistemului de Management al Confidențialității Informațiiilor) și SR EN ISO 9001:2015 (#10104, Sistemului de Management al Calității).

Acestor certificări se adaugă și personal certificat DPO (TÜV Austria Romania) ceea ce confirmă preocuparea EuPlătesc.ro pentru îmbunătățirea continuă a calității și securității serviciilor livrate clienților noștri.


TBI PAY reprezentat prin TBI BANK, persoană juridică constituită şi funcţionând conform legilor bulgăreşti, având sediul în Bulgaria, Sofia, str. Dimitar Hadzhikotsev nr. 52-54, CUI 131134023, tbi bank EAD Sofia – Sucursala Bucureşti, cu sediul în Bucureşti, str. Puţul lui Zamfir nr. 8-12, etaj 4, Sector 1, cod poştal 011683, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/11691/2012, CUI 30771201, atribut fiscal RO, înregistrată la BNR sub nr. RB-PJS-40-068/30.08.2012, operator de date cu caracter personal înregistrată la Autoritatea Naţionala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu nr. 26838, în calitate de Director Executiv Sucursală.